KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: IRON-TECH KERESKEDELMI, SZOLGÁLTATÓ ÉS GYÁRTÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

PROJEKT CÍME: STRATÉGIAI BESZÁLLÍTÓI KÉPESSÉG KIÉPÍTÉSE AZ IRON-TECH ZRT-NÉL

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 239 294 512 FT

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 50%

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:

Fémipari tevékenységünket kezdettől fogva Szigetváron végezzük, ma már két telephelyen.
Az Iron-Tech Zrt önálló beszállító KKV-ként nyújtotta be projektjavaslatát. Az együttműködési megállapodás alapján a DENSO Gyártó Magyarország Kft-vel kötött partnerségre alapul tevékenységünk.

A fejlesztés célja: versenyképességünk biztosítása, további emelése, melynek eszközeként elengedhetetlen a korszerű műszaki megoldások alkalmazása. Fő feladatunk volt, hogy a berendezések ütem idejének növelésével magasabb kibocsájtást valósítsunk meg. A tervezett Ipar4.0 megoldás alkalmazásával a teljes üzemi területen kiépítésre került a működtetést biztosító hálózat, illetve jelentős számú berendezés tekintetében a teljes szoftveres bevezetést megvalósítottuk, így a DENSO igényeit kielégítő teljes megoldással rendelkezünk.

A projekt során beszerzésre került berendezések, a projekt részét képező új csarnokban kialakításra kerülő technológiai térben kerültek elhelyezésre. A fejlesztés megvalósításával növelni tudtuk a már jelenleg is gyártott termékeink mennyiségét.
A fejlesztés előkészítéseként tárgyalásokat folytattunk partnerünkkel az Autóipari Divízióban jövőben gyártandó termékeket illetően (Denso gyártó Magyarország Kft.), felmértük a végfelhasználók igényeit és kapacitásbővítési projektünk tervezése ennek figyelembevételével történt meg. Tájékozódtunk továbbá a jelenleg legkorszerűbb fémmegmunkálási technológiákat illetően, hogy a kor követelményeinek megfelelően tudjunk gyártani és lépést tartani a gépipar és autóipar technológiai fejlődésével. Emiatt esett a választásunk az alábbi elveken működő berendezésekre.

A fejlesztéssel megvalósítandó elemek:
- 2 db HELLER megmunkáló központ
- 1 db új csarnok épület építése
- 12 db-os CIMCO szoftver rendszer bevezetése
- 1 db képzési csomag megvalósítása, a munkavállalók felkészültségének emelése érdekében
- 2 db roll-up marketing eszköz beszerzése
- 1 db Infokommunikációs akadálymentesítés

A fenti beruházásban érintett gépek által alkalmazott technológia a kor legmodernebbjei, az alap technológia cégünk számára ismert, hiszen jelentős méretű gyártó kapacitásokkal rendelkezünk a fenti gépek technológiájára épülve.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A PROJEKT TERVEZETT BEFEJEZÉSÉNEK DÁTUMA: 2021.03.31.

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-1.3.3-16-2017-00009